Şeker hastalığı ameliyatı gelişen teknoloji sayesinde kolaylıkla yapılarak hastaların şeker hastalığından kurtulmasına yardımcı olan bir tedavi şeklidir. Metabolik cerrahinin gelişmesi sayesinde kolay bir şekilde yapılan şeker hastalığı operasyonları günümüzde uzman hekimler tarafından steril koşullarda uygulanır.
Bu şekilde yapılmasının sonucunda sağlıklı süreç geçiren hastalar uzman hekimlerin önerilerine uyması halinde iyileşerek şeker hastalıklarından kurtulabilirler. Dünyada en sık rastlanan rahatsızlıkların başında diyabet yani şeker hastalığı gelir.
Şeker hastalığı rahatsızlıkları genellikle tip 2 diyabet hastalığı bulunan kişilere yapılan ameliyatlardır. Operasyondaki amaç hastanın kendi vücudunda bulunan insülinin yeterli bir şekilde kullanılmasını sağlamaktır.
Şeker Hastalığı Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Şeker hastalığı ameliyatı uygun görülen hastalar tip 2 diyabet hastalarıdır. Bu hastaların operasyon öncesinde tüm kontrol ve tetkiklerinin yapılması gereklidir. Yapılan tetkiklerle hasta uygunluğu belirlenirken aynı zamanda tedavi yöntemleri, kullanılacak olan ilaçlar, müdahale şekilleri belirlenebilir.
Öncelikli olarak muayenede aşamalı ilaç ya da başka bir tedavi yöntemi uygun mudur diye bakılır sonrasında operasyon ihtiyacı mevcut ise şeker hastalığı ameliyatı kararı verilir.
Hormonal değişikliklerin yapılmasını sağlamak amacıyla yapılan operasyonda metabolik cerrahi yöntemi uygulanır. Obezite ve şeker hastalığı bu operasyonla ortadan kaldırılabilir. Operasyonun ilk aşamasında mideye müdahale yapılarak obezitenin önlemi alınması amaçlanır. Eğer yeterli görülmez ve şeker sorunu devam ederse ek operasyonlara ihtiyaç duyulabilir.