Botoks Tedavisi
Botoks ile Yüz Kırışıklıklarının Tedavisi
Mimik kaslarının sürekli olarak çalışması, zamanla bu kasların üzerini örten deri kıvrımlarını çok daha görünür hale getirir. Bununla birlikte yüz bölgesinde dinamik çizgiler ortaya çıkmaya başlar. Bu çizgilere en çok kaş arası, alın, göz kenarı ve dudak çevresinde rastlanır. Botoks uygulaması sayesinde mimik kaslarının çalışması zayıflar; böylece deride kas hareketlerinden kaynaklı olarak ortaya çıkan katlanma ve çizgilenme de azalmış olur. Bu sayede yüz kırışıklıklarından kurtulan birey, çok daha genç bir görünüme kavuşur.
Botoks ile Hiperhidrozis (Aşırı Terleme) Tedavisi
Botoks uygulaması sayesinde ter bezleri ve sinir uçları arasındaki iletim durdurulabilir; böylece ter bezleri daha az çalışmaya başlar. Özellikle de hayat kalitesini bir hayli düşüren ve kişinin öz güven kaybetmesine neden olan hiperhidrozis (aşırı terleme), botoks işlemi ile tedavi edilebilmektedir. Aşırı terleme derdine de son verir.
Baby botoks nedir?
Baby botoks aslında adı gibi bebeksi dokunuşlu bir botoks uygulama çeşididir. Yüzde mimikleri yok etmeden , bazen gerekli durumlarda mimiklerde hafif azaltılmaya gidilerek , yüzdeki ince kırışıklıkları açma yöntemidir.
Bu uygulamada esas amaç , mimik hareketlerine engel olmayarak tamamen doğal bir görünüm oluşturmaktır. Bu uygulama gerek uygulanacak alanların değiştirilmesi gerekse de dozajın klasik botokstan farklı ayarlanması ile yapılır.
Baby botoks nerelere uygulanabilir?
Baby botoks alın , kaz ayakları ve kızma çizgilerine uygulanabilir. Ancak unutulmamalıdır ki baby botoks bu bölgelerde oluşan kırışıklıklarda doğal bir hafifleme sağlar. Daha parlak daha fresh bir görünüm sağlar.
Ancak mimik hareketlerini bloklamayacağı için yüzde yüz kırışıklık açılması hedeflenmez. Eğer ki hedef tamamen kırışıklık açılması ya da hareketsiz mermer görünüşlü bir alın ise klasik botoks yöntemini tercih etmek daha doğru olur.
Baby botoks ve klasik botoksun birbirinden farkı nedir?
Baby botoks ve klasik botoksun birbirinden en önemli farkı sonuçları ve kalıcık zamanlarıdır. Baby botoks uygulamasında kaslarda tam bir bloklanma gerçekleştirilmediği için uygulama klasik botoksa göre ortalama 1 ay önce geri döner yani daha sık yenilenmesi gerekir.
Her iki uygulamanın sonuçları da benzer zamanlarda yani ortalama olarak 3 ila 10 . günler arası ortaya çıkar. Yüze gençlik ve tazelik verirken her iki uygulama sonrasında da alında aydınlanma ve parlaklık meydana gelir. Klasik botoksta mimikler bloklandığı için daha fazla alın hareketleri kısıtlanmıştır. Baby botoksta herhangi bir hareket kısıtlılığı görülmez.
Ancak bunun yanında klasik botoksta gençleşme daha fazladır. Alın germe efekti , bella eyes badem göz efekti ve kaş kaldırma efektleri klasik botoksta çok daha belirgindir. Yani baby botoks çok daha doğal bir görünüm sağlarken , klasik botoks daha kuvvetli sonuçlar sergiler. Bu sebeple de kişinin botoks öncesi hedefi çok iyi tartılıp düşünülmeli ve buna göre bir karar verilmelidir.
Azolabial oluklar yüzün orta kısmında bulunan , burun kenarlarındaki ince bazende yaşla beraber derinleşmiş oluklardır. Gülme mimiği neticesinde hemen herkeste belli bir yaş sonrası belirginleşmeye ve dikkat çekici bir derinlikte oluğa dönüşmeye başlar.
Özellikle bu derinleşme orta yüzde belirgin sarkmayla beraber yaşlanmış bir ifadeye sebep olurlar. Nazolabial bölgede görünen bu çizgiler aynı zamanda kişiye üzgün ve yorgun bir surat ifadesi de katar.Bu negatif vektörler dolgu uygulamaları ile ortadan kaldırılabilir.
Nazolabial çizgileri doldurmak ve aynı zamanda oluşan kırışıklığı açmak amaçlı çapraz bağlı hyalürinik asit bazlı yada kalsiyum hidroksiapatit bazlı dolgular kullanılarak nazolabial dolgu uygulaması yapılabilir.