FUE SAÇ EKİMİ
Saç ekim operasyonu, tıbbi olarak erkek tipi saç dökülmesi olarak bilinen androgenetik alopesi yaşayan kişiler için etkili ve kalıcı bir çözümdür ama bunun dışında, yara izleri olanlar ya da çeşitli saç hastalıkları ile saç kaybına uğrayan kişiler de bu operasyonu rahatlıkla yaptırabilir.
FUE SAÇ EKIMI OPERASYONU
1990’lı yıllarda FUT yöntemi ile yapılan saç ekimi 2000’li yılların başlarında geliştirilen ve 2005 yılından sonra kullanılmaya başlayan FUE yöntemine yerini bırakmıştır. O tarihlerden bu yana küçük yeniliklerle sürekli gelişme göstermiş ama FUE temel prensipleri değişmemiştir. Günümüzde halen en gelişmiş saç ekimi tekniği olarak kullanılmaya devam etmektedir.
FUE saç ekiminde en son ve en gelişmiş teknikir. FUE tekniğiyle saç dökülmesi yaşayanlar, doğal görünümlü saçlara sahip olabilir.
FUE yönteminin özelliği az iz bırakması, hızlı iyileşme sağlaması ve başarılı bir operasyon olmasıdır. FUE yönteminin birkaç isimle anılan çeşitleri vardır.
* Klasik FUE (Mikro motorlu)
* Robotik FUE
* DHI saç ekim (Choi implanter ile yapılan FUE)
* Safir FUE (Safir uçla yapılan FUE)
Son yıllarda geliştirilen safir uçlarla yapılan FUE saç ekimi yöntemi daha başarılı sonuçlar ortaya koyarken; bunun nedeni daha pürüzsüz materyal olan safir ile açılan kanalların daha hızlı iyileşmesi ve daha az iz bırakmasıdır.
SAÇ KÖKLERİNİN TOPLANMASI
FUE tekniğinde saçlar silindirik iğnelerle tek tek toplanır, böylece tahribat azalır. Saç köklerinin büyüklüğüne göre 0,7mm ile 0,9mm ya da saç kökleri 3-4-5 saç telinden oluşan biri için 1,0mm’lik iğnelerin kullanılması önemlidir. İğnelerin keskinliği ve tek seferlik kullanımı uygulamanın başarısını materyal anlamında etkileyen önemli bir özelliktir. Saç köklerinin açılarına uygun çıkarılmasını sağlar köklerin zarar görmesini engeller. Öyle ki aşırı kıvırcık saçları birinin u-greft diye tanımlanan kökü alırken kıvrımlı şekliyle zarar vermeden alan iğneler bile vardır. Bunlar hastanın durumuna göre operasyon öncesi doktor tarafından planlanır.